01.05.2019

Biciklom u Gradišće (Burgenland)!

Dana 1. svibnja 2019. godine, sa startom u 09,00 sati ispred prostorija policije u Štrigovi, organizira se biciklistički posjet kolegama iz austrijskog kluba IPA Burgenland (Gradišće), podružnici Jennersdorf.
Svi sudionici okupit će se na startu te krenuti prema mjestu Minihof-Liebau u Austriji gdje će biti organizirana užina i okrjepa, prije povratka kući. U pratnji će biti jedno kombi vozilo za stvari sudionika. Po putu će bit organizirane pauze za okrjepu. Povratak se oče...kuje oko 18,00 sati u Štrigovu.
Svi sudionici moraju ponijeti osobnu iskaznicu ili putovnicu.
U slučaju najave lošeg vremena, u ponedjeljak 29. travnja 2019.g. objavit će se otkazivanje vožnje.
Zainteresirani se moraju prijaviti pred. Darku Dragičeviću na mobitel 098/202-947 ili mail ddragicevic@mup.hr ili tajniku Dariju Srnecu na mobitel 098/516-696 ili mail dariosrnec@mup.hr, do 29. travnja 2019. godine!
Ruta:
Štrigova – Raskrižje – Srednja Bistrica – Melinci – Bakovci – Krog – Tišina – Murski Petrovci – Gederovci – Cankova – Pertoča –Serdica – Minihof-Liebau (odredište) cca 62 km
Minihof-Liebau – Kuzma – Dolič – Mačkovci – Murska Sobota – Rakičan – Lipovci (Bratonci) – Dokležovje – Melinci – Srednja Bistrica – Raskrižje – Štrigova cca 55 km

13.04.2019

Međimurski strijelci na turniru u Istri!

Regionalni klub IPA Istra organizirao je prvo Međunarodno natjecanje u streljaštvu, disciplini IPA CUP TRAP za članove IPA-e! Natjecanje je održano na streljani Streljačkog kluba GUSAR, u Bužiniji kraj Novigrada.

Ispred kluba IPA Međimurje nastupile su dvije ekipe po tri strijelca te su bile pod budnim okom voditelja Ivana Sokača. Nakon više serija gađanja i pogođenim najvećim brojem glinenih golubova, pobijedila je prva ekipa IPA Međimurje ( Bistrović Ljubomir, Srnec Mladen ...i Židov Milan) dok je druga ekipa IPA Međimurje (Balent Stanko, Novak Damir i Varga Ivica) osvojila treće mjesto iza ekipe IPA Varaždin.

U pojedinačnoj konkurenciji sva tri mjesta osvojili su međimurski strijelci ( Srnec, Varga, Bistrović). Na uspjehu im je čestitao i predsjednik Sekcije Hrvatske, Miljenko Vidak. Bravo za organizatore iz IPA Istre i čestitke strijelcima iz našeg kluba!

15.03.2019

Izborna Skupština kluba IPA Međimurje!

Regionalni klub IPA Međimurje – Čakovec, održao je izbornu Skupštinu dana 15. ožujka 2019. godine u prostorijama Policijske uprave međimurske u Čakovcu.

Nakon intoniranja državne himne i himne IPA-e, minutom šutnje članovi su se prisjetili svojih preminulih članova ali i svih policijskih službenika.

Na početku Skupštine nazočnima su se obratili načelnik PU međimurske g. Ivan Sokač i izaslanik predsjednika IPA Sekcije Hrvatske, Glavni tajnik g. Željko Turk. Obojica su istaknuli veliku ulogu IPA-e za sustav policije i pohvalili regionalni klub iz Međimurja koji je po mišljenju mnogih jedan od najuspješnijih klubova u Republici Hrvatskoj.

Uz prihvaćanje svih izvješća i pozitivnog mišljenja Nadzornog odbora, članovi su dali podršku dosadašnjem rukovodstvu da u gotovo istom sastavu obnašaju funkcije u novom četverogodišnjem mandatu.  Zaključeno je da su rezultati pohvalni i da se nastavi tom dinamikom. Glavni cilj je uređenje IPA Centra u Gornjem Kuršancu. Tako su članovi jednoglasno izabrali dosadašnjeg predsjednika Darka Dragičevića da nastavi voditi klub te je isti predložio članove Upravnog odbora, Nadzornog odbora i Suda časti. Lista je jednoglasno prihvaćena.

Članovi Upravnog odbora: pred. Darko Dragičević, zamjenik Željko Turk, tajnik Dario Srnec, blagajnica Sanja Pfeifer, članovi Ivana Stanko, Danijela Turk, Tihomir Dominić i Nenad Risek.

Članovi Nadzornog odbora: pred. Zlatko Baranašić, članovi Kristijana Murk i Jožef Pfeifer.

Članovi Suda časti: pred. Dragan Stojić, članovi Josip Ljubić i Lucijano Bedić

Na uzoritom radu novo/stari predsjednik Darko Dragičević, zahvalio se članicama UO, Mariji Horvat i Željki Horvat te pred. Suda časti, Damiru Novaku.

Plan aktivnosti za 2019. godinu uključuje značajan broj aktivnosti, pa se tako mogu istaknuti tradicionalno okupljanje IPA članova i prijatelja “Vincekov pohod 2019”,obilježavanje pogibelji policijskog službenika Željka Murka organizacijom memorijalne trke od objekta UHVIDR-e do IPA Centra i natrag u Gornjem Kuršancu, izlet u Rumunjsku, sudjelovanje u 330. zavjetnom hodočašću Varaždinske biskupije, ribolovni turnir „Međimurje open 2019“,obilježavanje Dana policije te sudjelovanje na sportskim natjecanjima u Republici Hrvatskoj, Republici Sloveniji i Republici Mađarskoj. Poseban zadatak je dovršenje uređenja prostora u IPA Centru, izgradnja pješačkog mosta i sportskih sadržaja, u suradnji s Ministarstvom branitelja, Međimurskom županijom i općinom Nedelišće.

Na Skupštini je doneseno više odluka vezanih na rad kluba, a posebno je zanimljiva odluka da se uvede bodovanje za članove kluba i to na način da se počevši od početka 2019. godine boduje sudjelovanje na natjecanjima i događajima s 10 bodova, dok bi se sudjelovanje u organizaciji bodovalo s 20 bodova.

Za skupljenih 100 bodova na razini kalendarske godine, član bi bio oslobođen plaćanja članarine za slijedeću godinu, dok bi za 60 bodova bio plaćao 50,00 kuna članarine a za 40 bodova plaćao bi 100,00 kuna članarine za slijedeću godinu.

Ujedno je donesena odluka o imenovanu člana UO, Nenada Riseka za službenika za zaštitu osobnih podataka sukladno Uredbi o zaštiti podataka.

Servo per amikeco!

 

16.02.2019

Memorijalna trka Željko Murk!

Policijska uprava međimurska, policijska udruga IPA Međimurje i Udruga hrvatskih vojnih invalida domovinskog rata – Čakovec, u suradnji s Atletskim klubom „Međimurje“ Čakovec a povodom 16. godišnjice pogibelji hrvatskog branitelja i policajca Željka Murka, dana 16. veljače 2019. godine, organizirali su kros utrku u Gornjem Kuršancu na obali rijeke Drave.

U prohladno jutro prvi su stigli pripadnici Hrvatske vojske, 2. Mehanizirane bojne Pume Gardijske oklopno-mehanizirane brigade, koji su prionuli poslu i postavili šator s klupama i stolovima, što je bila lijepa gesta i značajna pomoć u organizaciji kabineta MORH-a. 
Prije same trke natjecateljima se obratio predsjednik IPA Međimurje, Darko Dragičević, koji se prisjetio pogibelji Željka Murka te naglasio da će sav prihod od kotizacija bit uplaćen na račun Zaklade policijske solidarnosti MUP-a. Ukupno je sudjelovalo 101 trkač među kojima i župan Međimurske županije, Matija Posavec. Nakon nekih 30-tak minuta i pretrčanih 7,5 kilometara, prvi je u cilj utrčao pobjednik, član AK Međimurje, Mladen Ignac. U kategoriji žena - građanstvo, pobijedila je članica TK Rudar, Martina Bezek. Pripadnica Hrvatske vojske, Sanja Đapić Štriga bila najbolja u kategoriji policija, vojska i vatrogasci dok je u istoj kategoriji kod muškaraca pobijedio Darko Bedenec iz DVD Bedenec.
Trkačima se zahvalio na sudjelovanju, načelnik PU međimurske i član UO Zaklade, Ivan Sokač.

Nakon proglašenja pobjednika organizator je trkače i sve koji su sudjelovali u organizaciji počastio jelom i pićem te se nastavilo druženje u prekrasnom ambijentu uz jezero okupano suncem! 

Trku su podržali poduzeće Jamnica i Bernarda, Sekcija Hrvatska i općina Nedelišće.

Iskrena zahvala podupirateljima, članovima IPA-e i HVIDR-e, PU međimurskoj, AK Međimurje, Hrvatskoj vojsci, Crvenom križu Čakovec i kuharu Lucijanu!

Rezultati po kategorijama:

Žene – građanstvo: 1. Martina Bezek, TK Rudar, Mursko Središće,  2. Paula Šimunčić, AK Sloboda, Varaždin,   3. Anica Lacković, AK Varaždin

Žene – policija, vojska i vatrogasci: 1. Sanja Đapić Štriga, Hrvatska vojska, Velika Gorica,  2.Valentina Županić, Hrvatska vojska, Varaždin, 3. Tatjana Šolaja, Hrvatska vojska, Velika Gorica

Muškarci – građanstvo: 1. Mladen Ignac, AK Međimurje, Čakovec, 2. Saša Horvat, AK Međimurje, Čakovec, 3. Dinko Solić,   AK Varaždin

Muškarci – policija, vojska i vatrogasci: 1. Darko Petak, DVD Bedenec, 2. Nikica Vrabac, IPA Karlovac, 3. Mladen Žimbrek, IJP PU varaždinska

 


  1