07.09.2019

Posjet aeromitingu u Zeltwegu!

Regionalni klub IPA Međimurje organizira izlet na Aeromiting koji se održava 6. i 7. rujna 2019. godine u Republici Austriji u gradu STEIERMARK/ZELTWEG pod nazivom „AIRPOWER 19“.

Rečeni Aeromiting posjetili bi drugog dana održavanja tj. 07.09.2019. godine (subota) a na put bi se krenulo u ranim jutarnjim satima u 03,00 sati. Povratak se očekuje oko 22,00 sata.  Prijevoz je osiguran putem Rudi travel iz Čakovca. Sam ulaz na Aeromiting je besplatan, a troškovi prijevoza iznose 110 kuna.

Prijave se primaju kod tajnika Daria Srnca ili blagajnice Sanje Pfeifer, a sve dodatne obavijesti u svezi Aeromitinga mogu se dobiti kod predsjednika Darka Dragičevića, 098/202-947. Prijave se primaju do 02.09.2019. godine.

Više informacija na http://airpower.gv.at/

PREPORUKA ŠTA PONIJETI NA PUT:

          Slojevitu odjeću ( jutro može biti hladno), kišnu kabanicu ili kišobran, sklopivu stolicu, piće i nešto za jelo – na prostoru aeromitinga je organizirana ugostiteljska ponuda, određene rekvizite – dalekozori, fotoaparati, šilter kape ili druga zaštita za glavu i za one osjetljive na sunce krema za sunčanje

28.06.2019

Hodočašće u Mariju Bistricu!

Policijski kapelani vlč. Ivan Horvat, policijske kapelanije Sv. Jurja Mučenika, PU varaždinske i policijski kapelan vlč. Vjekoslav Vidaček, policijske kapelanije Sv. Franje Asiškog, PU međimurske, uz potporu policijskih udruga IPA Međimurje i IPA Varaždin, organizirali su pješačko hodočašćenje dana 28./29. lipnja 2019. godine od crkve Župe sv. Vida i sv. Jurja mčč u Mađarevu do Svetišta u Mariji Bistrici.
Zavjetno hodočašće vjernika grada Varaždina Majci Božjoj Bistričkoj, ove godine 330. po redu, održavalo se 29. i 30. lipnja.
Noć s petka na subotu tradicionalno je namijenjena za sve one koji hodočaste pješačenjem iz raznih krajeva Biskupije.
Okupljanje hodočasnika bilo je dana 28. lipnja (petak) u 20,00 sati u župnom dvoru u Mađarevu, gdje je vlč. Vidaček priredio večeru i okrjepu te blagoslovio hodočasnike prije puta. S par riječi obratio se i vlč. Horvat. Oko 22,30 krenulo se u noćno pješačenje do Svetišta Marije Bistrice, odnosno 31 km uz pratnju vozača Damira, koji je kombijem PU varaždinske cijelim putem bio na usluzi. Uz nekoliko pauza, oko 06,00 sati stiglo se na cilj! Odmor, pa obilazak Kalvarije i Sveta misa. Na kraju su se hodočasnici pridružili ostalima na Vinskom vrhu prije službenog ulaska svih koji su pješačili u Svetište. Uslijedio je povratak do župnog dvora vlč. Vidačeka, u Mađarevu, gdje je isti dočekao sudionike i priredio završni prijem! I tako je završilo jedno prekrasno druženje! Ispred IPA-e zahvaljujemo pol.kapelanima, vozaču Damiru, službenicima PP Novi Marof i vlasniku Boži, restorana Romantic iz Ljubešćice!
19.06.2019

Izlet u Rumunjsku - dvorci Transilvanije!

Nastavljajući višegodišnju tradiciju, policijska udruga IPA Međimurje, organizirala je stručno putovanje u vremenu od 19. - 23.06.2019. godine u prekrasnu Transilvaniju u Rumunjsku, gdje se nalaze nadaleko poznati dvorci, a od kojih se neki vezuju uz grofa Drakulu. Izlet je organiziran u suradnji s turističkom agencijom Sun travel i Rudi travel, iz Čakovca!

U večernji satima dana 19.06.2019. godine krenulo se udobnim autobusom i veselim vozačima Mladenom i Martinom, prema Mađarskoj i dalje preko Budimpešte sve do Rumunjske.

Uz kraće stajanje u gradu Deve uslijedio je dolazak u  grad Sibiu, gdje je izletnike dočekala vesela turistička vodičkinja i provela sve kroz grad uz životopisne priče iz povijesti. Kako je vođenje bilo na engleskom jeziku angažirana je Jasmina Hranjec koja je svima bila na usluzi i to svih četiri dana! Svaka joj čast na kvaliteti obavljenog posla i volji za pomoći! Grad Sibiu ima bogatu prošlost i danas se razvija u moderan i lijep grad! Uslijedio je nastavak do Brasova u kojem je bio organiziran smještaj! Kako bi se proslavio sretan dolazak na cilj organizirano je društveno veće uz pjesmu i hrvatsku kapljicu vinarije Tomšić i Novinščak!

Ujutro je do hotela stigao veseli turistički vodič Vlad koji je s grupom krenuo kroz Karpatske predjele, do sela Bran u kojemu se nalazi legendarni dvorac grofa Drakule. Slijedio je razgled  dvorca i slobodno vrijeme za shopping. Dvorac je sagrađen u 13. stoljeću. Nalazi se na impozantnoj 60 metara visokoj zaravni okruženoj šumom te je služio u obrani stanovništva od upada barbara. Slijedeća destinacija bila je mjesto Sinaia u kojem je obiđen bajkoviti dvorac Peleš s vrtovima – rezidencije rumunjskih kraljeva. Na povratku u grad Brasov vodič je predložio posjet poznatoj destileriji te kako je ideja bila vrlo interesantna izletnicima, zastalo se u istoj. Domaćin je predstavio tradiciju destilerije i proizvode, tako da nije ostalo ništa drugo negoli kušati i kupiti nešto za uspomenu! Dolaskom u Brasov u kasno poslijepodne uslijedio je obilazak grada.

Nakon doručka i odjave iz hotela, treći dan bi je predviđen za povratak prema Temišvaru uz usputna stajanja. Prvo je bilo u gradu Sighisoaru, po mnogima najljepši grad u Transilvaniji u samom srcu pokrajine na vrhu brežuljka u dolini rijeke Târnava Mare, (Velika Trnava). Grad je pod zaštitom UNESCO-a i u njemu je rođen Vlad Tepes – Drakula. Puni dojmova krenulo se  do mjesta Hunedoara, gdje je uslijedio posjet posebno lijepom gotičkom dvorcu, koji je izgradio ugarsko-hrvatski kralj Matijaša Korvina! U kasno poslijepodne stiglo se u Temišvar gdje je izletnike dočekala vesela turistička vodičkinja koja je predstavila grad i njegovu povijest kroz šetnju prekrasnim trgovima i ulicama! Temišvar zovu i malim Bečom!  Nakon smještaja u originalnom hotelu Ambasador organizirana je zajednička večera u restoranu Lloyd na glavnom trgu kojeg vodi gazda Javor, koji se pokazao kao pravi domaćin!

Putujući Transilvanijom došao je dan kad se moralo krenuti kući i ostaviti prekrasne gradove i zamke iza sebe! Kako bi kupili nešto za uspomenu i ponijeli poklone organiziran je shopping te se krenulo kući uz veselu atmosferu u busu. Kako se relativno brzo stiglo do Međimurja a benzinske postaje nema od granice, zastalo se u IPA restoranu „Stari Krov“ u Donjem Kraljevcu kako bi se putnici osvježili i došli kući u najboljem izdanju! Dolaskom u Varaždin i Čakovec završilo je još jedno prekrasno IPA putovanje uz često spominjane riječi, dogodine iznova!

Iskrena hvala turističkim agencijama, vozačima Mladenu i Martinu, našoj Jasmini Hranjec, restoranu "Stari Krov" te vinskim kućama Tomšić i Novinščak!

16.06.2019

Biciklima u posjet klubu IPA Jennersdorf.

Dana 16. lipnja 2019. godine, sa startom u 09,00 sati ispred prostorija policije u Štrigovi, organiziran je biciklistički posjet kolegama iz austrijskog kluba IPA Burgenland (Gradišće), podružnici Jennersdorf. Svi sudionici okupili su se na startu, tri biciklistkinje i 16 biciklista te se krenulo prema mjestu Minihof-Liebau u Austriji. Ubrzo nakon starta na graničnom prijelazu Banfi, sudionike je "isključio" iz prometa poradi obavljanja granične kontrole, "miličnik" Štefan Abraham, koji je "uspostavio" kontrolni punkt sa svojim "Yugom bivše milice"! Ovaj prikaz nekadašnjih policijskih vremena organiziran je od strane predsjednika IPA Pomurje, Manfreda Kepe i njegovih kolega iz PP Petišovci i kluba. Nakon slikanja i kraćeg druženja te zahvala kolegi Štefanu i Manfredu, krenulo se dalje uz rijeku Muru prema Gederovcima i do cilja, Minihof-Liebau. Kako se ne bi samo tako ušlo u Austriju pobrinuo se predsjednik IPA Jennersdorf, Othmar Lorenzo koji je bicikliste dočekao s "vatrenom vodom" za zdravicu! Uslijedilo je zajedničko slikanje na austrijskoj granici pa kraća vožnja do prekrasnog hotela, Naturidyll Landhofmuhle, koji se smjestio uz rječicu i stari mlin! Domaćini su organizirali užinu i okrjepu te su biciklisti iskoristili vrijeme u odmaranju! Sudionike su pozdravili čelni ljudi policijske postaje te su se zadržali u ugodnom druženju! Oko 15,00 sati krenulo se kući preko Murske Sobote sve do Štrigove u koju se stiglo oko 18,00 sati, koju minutu prije prvih kapljica kiše! Moramo istaknuti sve pohvale za bicikliste koji su s lakoćom odvozili  120 km rute! Zahvala svima koji su pomogli u organizaciji puta i usputnih programa te posebna zahvala IPA frau, Tatjani-Helgi Kušćer koja je koordinirala hrvatsko-njemačku komunikaciju!

  1