20.01.2020

Članske iskaznice i naljepnice za 2020.g.

Poštovani članovi IPA Međimurje!
Stigao je prvi kontigent članskih iskaznica i naljepnica za vozilo /bijela naljepnica sa oznakom godine 2020/, IPA-e Hrvatske Sekcije za 2020 godinu.
Rok za uručenje iskaznica je 30.ožujak 2020 godine.
Nakon tog roka neuručene iskaznice bit će poništene, a članovi koji iz bilo kojeg razloga nisu preuzeli iste, gube status člana IPA-e sukladno odluci Sekcije i neće im se naručivati iskaznice za 2021. godinu.
Cijena je ista kao i prošlih godina, 150 kn.
Iskaznice možete podići kod tajnika Daria Srneca ili blagajnice Sanje Pfeifer. Svi koji nisu u mogućnosti doći i preuzeti iskaznicu, mogu uplatiti na račun kluba članarinu i javiti rečenima da im pošalju poštom.
Račun: Privredna banka , IBAN HR5323400091116019874

18.01.2020

IPA Vincekov pohod 2020.!

Dana 18.01.2020. godine u centru Štrigove okupilo se oko 1.000 sudionika Vincekovog pohoda po štrigovskim bregima. Kao i svake godine, krenulo se po novoj stazi koja je ove godine bila duga 17,5 km. Ove godine posebni gosti su bili predsjednik NO Sekcije Hrvatske, Jure Ražov sa suprugom, Glavni tajnik Željko Turk sa suprugom te predstavnici UO kluba IPA Celje, predvođeni potpredsjednikom Boštjan Žaberlom te delegati kluba Tatjana Valant i Ačko Sašo, svi sa svojim pratnjama. Nakon pozdravnih govora načelnika općine Štrigova, Stanislava Rebernika i voditelja pohoda i TZ Štrigova, Josipa Mikeca, krenulo se prema farmi jelena OPG Perhoć. Odmor uz svirku tamburaša i bogatu gastro i vinsku okrjepu te polazak dalje prema restoranu Terboz. Na putu je član kluba, Nikola Zadravec sve iznenadio s prijemom i kapljicom te je odmah bilo lakše hodati do restorana. Po dolasku u Terboz uslijedila je svirka TS Podrumari i druženje! Slijedeća točka na putu bila je IPA štaca, vinska kuća Tomšić, gdje je sve članove IPA-e i njihovu pratnju ugostio domaćin Alojz Tomšić i kluba IPA Međimurje. Neki su krenuli dalje pješke a neki se podružili te je po njih morao doći autobus i prebaciti ih na cilj u Štrigovu jer se brzo spustila noć! Ostali šetači krenuli su do vinske kuće Horvat te dalje do ugostiteljskog objekta Čavlek u Štrigovi, gdje je bila zadnja točka pohoda. U veseloj atmosferi uz svirku i pjesmu uslijedilo je druženje koje je bilo samo uvod u završni dio programa a to je bio after party kod u vinskoj kući Kerman u Svetom Urbanu.
Tamburaški sastav KUU "Seljačka sloga" iz Nedelišće koji su ispred općine Nedelišće, kao partnera IPA-e, predstavili tradicionalne običaje i pjesme te potrošili zadnje atome snage kod IPA sudionika! Nakon 14 sati hodanja, druženja, veselja i uživanja u mnogo čemu, došao je trenutak da se završi s ovogodišnjim pohodom. Zaključak sudionika je bio da je svake godine sve bolje pa se raduju slijedećem pohodu! Iskrena hvala vinarijama Tomšić i Kerman, općini Štrigova i Nedelišće, tamburašima i Sekciji Hrvatske!


14.12.2019

Posjet klubu IPA Celje - Advent u Savinjskoj!

Regionalni klub IPA Međimurje povodom Adventa, organizirao je posjet članova kluba, slovenskom prijateljskom klubu IPA Celje, 14. prosinca 2019. godine!
U ranim jutarnjim satima iz Čakovca i Varaždina, autobusom partnerske agencije "Rudi travel", krenulo se prema mjestu Laško, s ciljem da se u pivovarni Laško članovi upoznaju s proizvodnjom IPA piva. Na ulazu je izletnike dočekao tajnik kluba Robert Koprivnik sa suprugom. Razgled pivovare i degustacija proizvoda, bili su više negoli izvrsni te su se domaćini pobrinuli da svaki gost dobije poklone. Uslijedila je vožnja do grada Velenja gdje je bio organizirani posjet muzeju u rudniku ugljena, što je uključivalo oblačenje u prigodnu rudarsku odjeću, dobivanje užine, spuštanje u okno na dubinu od 170 metara i kroz impresivni postav u hodnicima ugljenokopa, upoznavanje s teškim životom rudara. Na izlasku iz muzeja izletnicima se pridružio načelnik općine Vinska gora, Jože Ograjenšek te ih je poveo kroz Velenje i upoznao s pričam o tom kraju. Kako je u Velenju jedan od popularnih sportova, skijaški skokovi, obiđene su skakaonice. Potom je put odveo veseli autobus do
OPG Lamperček u blizini Vinske Gore, gdje se uz Jožu pridružio i tajnik Robert Koprivnik sa suprugom i ispred kluba počastio izletnike finom kapljicom. Vlasnik OPG-a Tomaž Drev proveo je goste po imanju i pokazao svoj veliki broj jelenskih grla te predstavio svoju ponudu kroz serviranje izvrsnog ručka. Odmoreni i siti, izletnici su dalje krenuli do Mozirskog gaja gdje se održavao Božićna bajka, lampicama ukrašen botanički vrt. Šetnja kroz park u večernjim satima, bila je posebni doživljaj. U nastavku programa uslijedila je vožnja do Policijske uprave Celje, gdje je u njenim prostorijama upriličen prijem gostiju iz Hrvatske. Potpredsjednik Boštjan Žaberl, blagajnik Alojz Hrnčič te delegati kluba Tatjana Valant i Ačko Sašo priredili su domjenak koji je sve iznenadio. Kratki pozdravni govori potpredsjednika Žaberla i predsjednika Dragičevića, razmjena poklona te druženje! Prekrasno! Na kraju je glavna koordinatorica izleta, Tatjana Valant sa svojim suprugom odvela izletnike na večernju šetnju gradom Celje u kojem se održavao Adventski sajam. Ukrašene ulice, miris kuhanog vina i cimet, koncert na otvorenome, vesela atmosfera na ulicama, bili su samo šlag na tortu prekrasnog posjeta prijateljima iz kluba IPA Celje! Iskrena hvala svima koji su doprinijeli da izlet bude zanimljiv i bogat programom, a posebna zahvala  Tatjani Valant i tajniku kluba Robertu Koprivnik.  

11.11.2019

Obilježavanja godišnjice pogibije policajca Predraga Kozara

Na poziv Udruge SJP "Osa" iz Siska i kluba IPA Sisačko-moslavačke, predstavnici IPA Međimurje nazočili su u ponedjeljak, 11. studenog 2019. godine, programu obilježavanja 25. obljetnice pogibije Predraga Kozara- Čaka u Srednjim Mokricama. Kod Spomen obilježja poginulim Hrvatskim braniteljima u Srednjim Mokricama, položeni su vijenci i zapaljene svijeće u spomen na Hrvatskog viteza, pripadnika Specijalne jedinice policije „OSA“ te na sve poginule branitelje. Uz predstavnike Sisačko-moslavačke županije, grada Petrinje, PU Sisačko-moslavačke i PU međimurske i IPA-e, posebno je bilo dirljivo sudjelovanje članova obitelji poginulog Predraga, koji su za tu prigodu stigli iz njegovog rodnog Međimurja!

  1