14.10.2022

Izlet povodom 25.g. kluba - ČAROBNI ISTARSKI GRADIĆI

Regionalni klubovi IPA Međimurje u partnerstvu s Regionalnim klubom IPA Varaždin, organizirali su izlet - ČAROBNI ISTARSKI GRADIĆI, u vremenu od 14.-16.10.2022. godine.
U petak, 14.10.2022. godine, u jutarnjim satima krenulo se iz Čakovca i Varaždina, autobusom već provjerene turističke agencije Rudi-travel iz Čakovca, u vlasništvu počasnog člana Damira Varge, i posebno vještog i vjernog IPA vozača, Vladimira Bogovića! Putem autoceste stiglo se do istarskog mjesta Vodnjana. Vodnjana koji je poznat po zbirki relikvija i mumiji svetaca koje se nalaze iza glavnog oltara u crkvi sv. Blaža. Još jedno poznato obilježje gradića je zvonik koji je najviši u Istri. IPA putnike drage volje primio je vlč. Damir Štifanić, od nedavno župnik Župe Vodnjan, koji je podijelio mali poklon svakom članu, dok je postav crkve predstavila Stefani Radmanić. Iznimno zanimljiv posjet i dragi ljudi, koji su se rado slikali s gostima. Nastavak puta vodio je do Pule, gdje su nas ispred Arene, dočekali predsjednik kluba IPA Istra i zamj.pred. Sekcije Hrvatske, Loris Kozlevac i Alica Rosić-Jakupović, zapisničarka kluba i članica UO Sekcije. Loris je pozdravio izletnike, a njemu i Alici je pred. Dragičević uputio zahvalu u ime kluba i svih sudionika, jer su isti odradili veliki dio pomoći oko organizacije i angažirali se da bi izlet bio nezaboravan.  Potom je riječ preuzela vodičkinja Vesna Jovičić i krenulo se s razgledavanjem Pule. Prekrasna i prepuna moćne kulturne baštine! Slijedeća destinacija bio je grad Rovinj! Razgledavanje, nešto pod zub i za grlo, osobito ako govorimo o kavi uz more i pogled na crkvu Sv. Eufemije! U kasnim popodnevnim satima stiglo se u Istarske toplice, gdje je bio dogovoren smještaj. Kako dan ne bi brzo završio, organizatori su sve izletnike iznenadili ulaznicom i odlaskom na ISAP 2022 - Međunarodni sajam pršuta u Tinjanu! Veseli sajam na kojem se dalo uživati u izvrsnim pršutima i sirevima, ali i veseloj atmosferi u dva šatora! Super manifestacija u malom mjestu, koje je okupiralo tisuće ljudi! Duboko u noć, došlo se u smještaj i bilo je krajnje vrijeme za malo spavanja!
Drugi dan započeo je odlaskom u Motovun, srednjovjekovni gradić smješten na vrhu strmog brežuljka do kojeg se išlo lokalnim busom ali i pješice! Višestoljetna gradska jezgra, sve je oduševila! Dalje je Rudi krstarica krenula prema Jami Baredine - krški fenomen, geomorfološki spomenik prirode i prvi speleološki lokalitet Istre uređen za turističku namjenu. Ljubazni domaćini i pitomi tovari, ludilo od atrakcije i lokacije! Vrijedi posjetiti! Poreč se nametnuo kao logična destinacija u nastavku putovanja! Šetnja, kavica i ručak u vlastitoj režiji. U nastavku putovanja krenulo se prema Umagu, te je uslijedio posjet vinariji Coronica, u malom mjestu Koreniki, gdje je vlasnik Moreno Coronica predstavio svoja prefina i ekskluzivna vina, od Malvazije u više kombinacija do Terana i Merlota! Ženski dio obitelji posjetitelje je ugodno iznenadio mesnim i sirnim delicijama, uz koje se moglo kvalitetnije degustirati! Dio izletnika koji nisu skloni finoj kapljici, Vladek je odvezao na razgledavanje Umaga! Okupljanje i povratak u Istarske toplice, u atmosferi za koju je posebno bila zaslužna vinarija Coronica! Večernjim društvenim igrama i prepričavanjem doživljenog uz međimurska vina vinarija Novinščak i Tomšić, završio je drugi dan!
Zadnjeg dana, nakon odjave u hotelu, krenulo se prema Grožnjanu, grad umjetnika i glazbenika. Smješten je na vrhu brdu sa kojeg se pruža prekrasan pogled na okolna mjesta. Šetnja, razgled uski ulica i trgova te nastavak do mjesta Livade, gdje je obitelj Zigante tradicionalno u mjesecu listopadu organizira Sajam tartufa! Bila je to izvrsna prilika da se probaju razne kombinacije namaza, čokolada i jela od tartufa te fina maslinova ulja i vinska kapljica. Lagani ritmom prema kući, logično se nametnulo da se stane u destileriji Aura, u Buzetu, koji su nas primili otvorenog srca i počastili izletnike svoji finim, ekskluzivnim tradicionalnim rakijama! Kako je mali svijet, uvjerili smo se u destileriji jer nas je povela kroz proizvodnju Martina Stojko, mlada dama međimurskih korijena, kojoj roditelji i teta rade u policiji! To je bio pun pogodak! Skoro pa da smo zaboravili na vrijeme jer je sve bilo očaravajuće. Ambijent, domaćini, rakije, džemovi, proizvodi koji su se mogli kupiti... ali krenuti se moralo! Vesela atmosfera u autobusu samo je bila znak pohvale za destileriju! Pred nam je bila Opatija! Uživanje u njenim jedinstvenim crkvama, vilama, skladno uređenim parkovima, Ulica slavnih i omiljene uvale zvane Portić te nezaobilazno slikanje s čuvenom Djevojkom s galebom! I eto, došao je trenutak da se krene kući! Vožnja autocestom bila je vesela uz pjesmu, šale, druženje i razmišljanja kuda na slijedeće IPA putovanje! I tako se stiglo u večernjim satima u Čakovec pa potom u Varaždin! Tradicija je nastavljena osmim višednevnim putovanjem kluba!  
Iskrena hvala domaćinima iz IPA Istra, osobito Lorisu Kozlevcu, Alici Rosić- Jakupović i Igoru Dasoviću, vlč. Damiru Štifaniću i Stefani Radmanić, vodičkinji Vesni Jovičić, obitelji Coronica, destileriji Aura i Martini Stojko te našim IPA vinarijama Novinščak i Tomšić, agenciji Rudi travel i vozaču Vladimiru Bogoviću! 
Servo per amikeco!
08.10.2022

Međimurjeopen 2022 - ribičko natjecanje!

Na ribnjaku poduzeća Bernarda, u međimurskom mjestu Črečan, Regionalni klub IPA Međimurje, organizirao je tradicionalno ribičko natjecanje "Međimurje open 2022"! Ribiči iz četiri zemalja, Mađarske (IPA Szombately), BiH (IPA Brčko), Slovenije (IPA Ljubljana, IPA Štajerska, IPA Maribor, PMP Središće ob Dravi, PŠD Račka, Klub Maks Perc Maribor) i Hrvatske (IPA Varaždin, IPA Šibenik, IPA Vukovar, Zagreb, IPA Karlovac, IPA Istra, IPA Bjelovar i domaćin IPA Međimurje), njih ukupno 58 prijavljenih u 29 ekipa (rekordan broj do sada). Na jutarnjem okupljanju i doručku, okupljene su pozdravili predsjednik IPA Međimurje, Darko Dragičević i tajnik kluba, Dario Srnec, koji je ujedno vodio i ždrijebanje mjesta. U maglovito jutro, ribiči su zauzeli svoja mjesta i počelo se pecati u 10,00 sati. Lovilo se četiri sata da bi nakon toga suci izvagali ulov i objavili rezultate! Posebno je bilo zanimljiv svaki trenutak, kada bi netko glasno viknuo "VAGA", što je bio znak da suci dođu do pecačkog mjesta i izvašu teže primjerke riba, kako bi se mogli odmah pustiti u vodu! Takvih je bilo nekoliko i sa zanimanjem su svi pratili vaganje i iščekivali informaciju o težini! Predsjednik Dragičević i tajnik Srnec, objavili su rezultate i podijelili pehare, odličja i poklone, dok se okupljenina obratio počasni član Boris Perovski, ispred poduzeća Bernarda iz Puščina, koje je vlasnik ribnjaka i poduprlo organizaciju natjecanja. Najteži ulov, 46,06 kg, imala je ekipa IPA Međimurje I, Ivica Vidović i Juraj Hergotić, koji su osvojili prvo mjesto ispred drugoplasirane ekipe IPA Štajerska II, (37,08 kg, Drago Turk i Vlado Rozman) i trećeplasirane policijske ekipe Zagreb II, (30,44 kg, Katulić Kruno i Zdenko Fabric). Najveću ribu ulovio je počasni član IPA-e Boris Perovski, s ulovljenim šaranom težine 7,665 kg! Cjelodnevno druženje i natjecanje IPA prijatelja, u prekrasnom ambijentu i lijepom vremenu! Iskrena hvala članovima kluba koji su pripremili i odradili natjecanje, trgovinama Interland iz Varaždina, Match fishing iz Čakovca, Huni bike shop iz Čakovca i DB Expert iz Donjeg Kraljevca, a posebna zahvala Sekciji Hrvatskoj na potpori!

03.10.2022

Obavijest kluba - iskaznice koje nisu Hrvatske!

Poštovani!
Od strane pojedinih građana i pravnih osoba te povjerenika sindikata, kojima se zahvaljujemo na obavijstima, dobivena je informacija da se na području Međimurske županije, osobe koriste iskaznicama i značkama, na kojima je naveden naziv neke policijske udruge. Građanima je to teško znati i uvidjeti, no na iskaznicama i znački je navedeno da se radi o organizaciji naziva "INTERNATIONAL POLICE ORGANZATION" - IPO, s sjedištem u Milanu, Italija, dok je službeni naziv Međunarodne policijske organizacije "INTERNATIONAL POLICE ASSOCIATION" - IPA, i članstvo se ostvaruje putem regionalnih klubova koji djeluju u svim županijama, i na nacionalnoj razini udruženi su u udrugu "IPA Hrvatska Sekcija". 
Svaka aktivnost koje se dogovara s rečenim predstavnicima IPO-e, nema veze sa IPA-om - Međunarodnom policijskom organizacijom, te osobe ne mogu uživati prava ili popuste koji su ugovoreni između IPA-e i pravnih osoba. Iskaznice i značke moraju jasno imati obilježja IPA-e i sama značka bez iskaznice (s datumom tekuće godine), ne znači ništa u predstavljanju pripadnosti IPA-i.!
Ovoj obavijesti prilažemo slike iskaznice koje su se pojavile i važeće iskaznice IPA-e i značka!

27.09.2022

Apel za prikupljanje donacija za našeg Marijana!

Policijski službenici Policijske postaje Mursko Središće pokrenuli su humanitarnu akciju prikupljanja novčane pomoći za kupnju specijalnog bicikla, za našeg kolegu. Riječ je o Marijanu Janušiću, policijskom službeniku Policijske postaje Mursko Središće, koji je prije godine dana teško stradao u prometnoj nesreći kod Zagvozda i ostao nepokretan. Nesreća se dogodila prilikom humanitarnog biciklističkog maratona od Vukovara do Dubrovnika, pod nazivom „Da se ne zaboravi!“. Potrebno je skupiti više od dvadeset tisuća kuna

Pozivam sve ljude dobre volje, gospodarstvenike, udruge, razna društva, ali i sve ostale, da u skladu sa svojim mogućnostima izdvoje pomoć za našeg kolegu Marijana. Do sada uvijek smo imali “veliko srce” i osjećaj da treba pomoći kada se netko nađe u nevolji. Nepokretljivošću Marijan se zaista našao u velikom životnim problemu i potrebna mu je pomoć svih nas. Kupnja bicikla uljepšala bi mu život i na taj način učinila mobilnim! Novčane priloge možete uplatiti na broj žiro računa ADDIKO  HR02 2500 0091 4011 30589  ( SINDIKAT POLICIJE HRVATSKE)  Model 99, s naznakom „ Za Marijana „  1