19.04.2021

Humanitarna akcija IPA Međimurje!

Poštovani,
nakon katastrofalnog potresa koji je 29. prosinca prošle godine pogodio stanovnike Siska, Petrinje, Gline i okolnih naselja, te razorio mnoge kuće i domove regionalni klub IPA Međimurje-Čakovec pokrenuo je humanitarnu akciju pod nazivom „KOLEGE ZA KOLEGU“. Naime, radi se o ciljanoj akciji prikupljanja pomoći policijskom službeniku PU sisačko-moslavačke STJEPANU BORIĆU. Stjepan ima šesteročlanu obitelj, te mu je prilikom potresa stradala obiteljska kuća. Kako još uvijek nije započela obnova razrušenih i oštećenih objekata, odlučili smo da prikupljanjem dobrovoljnih priloga od strane zaposlenika PU međimurske, umirovljenih i aktivnih te prijatelja IPA-e, i tako pomognemo Stjepanu da barem krene u one osnovne i prve građevinske zahvate kako bi osigurao dom svojoj obitelji. Uključivanje u akciju dokažimo da mislimo i brinemo jedni za druge i nakon onih prvih dana stradavanja.
Pozivamo i počasne članove i prijateljska poduzeća da se pridruže akciji i uplate donacije na otvoreni račun.
Ova humanitarna akcija odobrena je od strane Ureda državne uprave Međimurske županije, trajat će 90 dana, od 12.travnja do 10. srpnja 2021.god. Otvoren je poseban račun u Privrednoj banci Zagreb, broj računa HR79 2340 0091 5111 25141( MODEL HR00, POZIV NA BROJ: prvih 7 znamenki osobnog JMBG), te na isti možete izvršiti donaciju.
Svima koji će se iskazati humanost, unaprijed zahvaljujemo!
IPA Međimurje!
16.04.2021

Godišnja Skupština kluba IPA Međimurje

Dana 16. travnja 2021.g. s početkom u 19,00 sati, putem video linka Google Meet, održana je godišnja Skupština Regionalnog kluba IPA Međimurje. Dnevni red: 1) Izvješća o financijskom poslovanju u 2020.g., Nadzornog odbora i provedenim aktivnostima u 2020.g, 2) Plan aktivnosti u 2021.g. i Plan prihoda i rashoda u 2021.g. 3) Razno Članovi kluba su se uključili putem Google preglednika na računalu ili korištenjem Google meet aplikacije na mobitela.
Sva izvješća i planovi prihvaćeni su jednoglasno.
Na sjednici su članovi upoznati s humanitarnom akcijom, stanjem oko uređenja IPA Centra, održanoj Skupštini IPA Sekcije Hrvatske, distribuciji godišnjih iskaznica za 2021. godinu i dr.
Predsjednik se posebno zahvalio zamjeniku Željku Turku na doprinosu u promicanju ugleda i statusa kluba u Sekciji kroz obavljanje funkcije Glavnog tajnika Sekcije Hrvatske te zaželio puno uspjeha u daljnjem radu kao glavni urednik Sekcije.

05.03.2021

Održan sastanak Upravnog odbora!

Dana 05.03.2021. godine održan je sastanak Upravnog odbora kluba IPA Međimurje u prostorijama PU međimurske, i to nakon nešto dužeg vremena, zbog situacije s epidemijom koronavirusa. 
Na sastanku je predsjednik izvijestio o financijskim pokazateljima za proteklu 2020. godinu, a koji su više negoli dobri, jer je zbog epidemije bio otkazan veći dio planiranih aktivnosti. Održan je Vincekov pohod i Memorijalna trka Željko Murk te su podržane organizacije nogometnog turnira povodom Dana policije i Skupština IPA Sekcije Hrvatske. Najveći planirani događaj u 2020.g. trebala je biti IPA motorijada koja je odgođena za neka bolja vremena. 
Klub je kupio maskice i blokove za svakog člana i isti su darivani uz članske iskaznice. 
Tajnik Dario Srnec izvijestio je da je preostalo još nekih 60-tak iskaznica za uručiti i da je krajnji rok 31.03. do kada očekuje da će iste biti uručene.
Zamjenik Željko Turk izvijestio je o pokretanju humanitarne akcije za uređenje doma jednom policijskom službeniku u Petrinji te da je akciju podržalo rukovodstvo PU međimurske, a uključit će se i sindikati. Ujedno je bilo riječi o predstojećoj sjednici Upravnog odbora Sekcije, 06.03.2021.g. u Lovranu gdje će se raspravljati o kandidatima za predsjednika i mjesta na listama. Klub je sukladno dogovoru s zamjenikom Turkom, koji je do sada obnašao zahtjevnu funkciju Glavnog tajnika Sekcije, i na tome mu čestitamo, odlučio da isti bude kandidiran ispred kluba za čelna mjesta u Sekciji, pa će sukladno tome biti upućen javni dopis Sekciji o kandidaturi kako bi nositelj/i mogli uzeti u obzir prijedlog kluba. Također je zauzet stav da u slučaju da zamjenik
Turk odabere neku drugu funkciju, da će ispred kluba biti kandidiran tajnik Dario Srnec za neku od čelnih mjesta u Sekciji, jer klub svojim radom i rezultatima na domaćem i ino planu, to zaslužuje!
Predsjednik je izvijestio o planiranim radovima u IPA Centru te o projektu povodom obilježavanja 30. godišnjice odlaska u obranu Vukovara, zadnje grupe međimurskih i varaždinskih policajaca, okupljenih u Zasebnu policijsku postrojbu PU varaždinske. Tim povodom od 04.-12.09.2021.g. vozio bi se biciklistički maraton od Dubrovnika do Vukovara, u spomen na sva bojišta na kojima su bili međimurski i varaždinski policajci. Partner projekta je Hrvatsko društvo logoraša srpskih koncentracijskih logora - podružnica Varaždin. Projekt je kandidiran na natječaju Međimurske županije. 
Na kraju sastanka dogovoreno je da će se kroz dva do tri tjedna održati on line sjednica Skupštine kluba putem Google meet tako da će se svi moći uključiti putem Google preglednika na računalu ili korištenjem Google meet aplikacije na mobitelu (ako ju nemate instaliranu potrebno je istu instalirati).
Servo per amikeco!
12.01.2021

Članske iskaznice i naljepnice za 2021.g.

Poštovane/i članice i članovi!
Od utorka 12.01.2021.g. započinje podjela godišnjih iskaznica i naljepnica IPA Sekcije Hrvatska za 2021.g.
Kako bi dobili priliku da ih imate u posjedu, posjetite tajnika Daria Srneca ili ga kontaktirajte putem mobilnog telefona (098516696) i uplatite 150 kn.
Klub je osigurao dar svakom članu u vidu zaštitne maskice ( crne ili plave boje) i IPA blok.
Za sve koji nisu u mogućnosti doći i preuzeti iskaznicu, slobodno se jave članovima Upravnog odbora za pomoć ili mogu uplatiti članarinu na račun kluba i bit će ima poslana poštom. Račun kluba: HR5323400091116019874
Servo per amikeco!

  1