Hodočašće u Mariju Bistricu!

Policijski kapelani vlč. Ivan Horvat, policijske kapelanije Sv. Jurja Mučenika, PU varaždinske i policijski kapelan vlč. Vjekoslav Vidaček, policijske kapelanije Sv. Franje Asiškog, PU međimurske, uz potporu policijskih udruga IPA Međimurje i IPA Varaždin, organizirali su pješačko hodočašćenje dana 28./29. lipnja 2019. godine od crkve Župe sv. Vida i sv. Jurja mčč u Mađarevu do Svetišta u Mariji Bistrici.
Zavjetno hodočašće vjernika grada Varaždina Majci Božjoj Bistričkoj, ove godine 330. po redu, održavalo se 29. i 30. lipnja.
Noć s petka na subotu tradicionalno je namijenjena za sve one koji hodočaste pješačenjem iz raznih krajeva Biskupije.
Okupljanje hodočasnika bilo je dana 28. lipnja (petak) u 20,00 sati u župnom dvoru u Mađarevu, gdje je vlč. Vidaček priredio večeru i okrjepu te blagoslovio hodočasnike prije puta. S par riječi obratio se i vlč. Horvat. Oko 22,30 krenulo se u noćno pješačenje do Svetišta Marije Bistrice, odnosno 31 km uz pratnju vozača Damira, koji je kombijem PU varaždinske cijelim putem bio na usluzi. Uz nekoliko pauza, oko 06,00 sati stiglo se na cilj! Odmor, pa obilazak Kalvarije i Sveta misa. Na kraju su se hodočasnici pridružili ostalima na Vinskom vrhu prije službenog ulaska svih koji su pješačili u Svetište. Uslijedio je povratak do župnog dvora vlč. Vidačeka, u Mađarevu, gdje je isti dočekao sudionike i priredio završni prijem! I tako je završilo jedno prekrasno druženje! Ispred IPA-e zahvaljujemo pol.kapelanima, vozaču Damiru, službenicima PP Novi Marof i vlasniku Boži, restorana Romantic iz Ljubešćice!