04.03.2023

Izborna Skupština kluba IPA Međimurje

 Dana 04.03.2023. godine s početkom u 18,00 sati, u sali Hotela Park, u Čakovcu, održana je izborna Skupština Regionalnog kluba IPA Međimurje - Čakovec. Na početku se članovima obratio načelnik PU međimurske, Ivan Sokač i glavna tajnica Hrvatske Sekcije, Vesna Žnidarić Bolarić te je uručeno srebrno odličje Sekcije, Tanji Martinić i brončano odličje Lucijanu Bediću. Počasnom članu Alojziju Šestanu uručena je zlatna plaketa Sekcije, za dugogodišnje podupiranje rada kluba te je isti pred. Dragičeviću uručio pozlaćeni prikaz zaštitne kacige, poduzeća Sestan- Busch povodom 25. godišnjice rada kluba.
U radnom dijelu krenulo se s izmjenama članka 15. Statuta kluba (članstvo u klubu), pa izvješće o aktivnostima u mandatu UO u 2022.g. i Plan rada za 2023. godinu te financijsko poslovanje kluba u 2022. godini i izvješće Nadzornog odbora, Sve je jednoglasno prihvaćeno. Potom je uslijedilo razrješenje dosadašnjih članova Upravnog i Nadzornog odbora te Suda časti i izvješće tajnika Daria Srneca o pristiglim prijavama za funkcije i sudjelovanje u tijelima Udruge. Kako nije bilo prijava a niti se tko od prisutnih kandidirao na Skupštini, predložen je dosadašnji pred. Darko Dragičević za novog/starog predsjednika. Isti je predložio Upravni odbor u neizmjenjenom sastavu te neke promjene u Nadzornom odboru i Sudu časti. Jednoglasno su prihvaćene liste i sastavi su slijedeći:
Članovi Upravnog odbora: pred. Darko Dragičević, zamjenik Željko Turk, tajnik Dario Srnec, blagajnica Sanja Pfeifer, članovi Ivana Stanko, Danijela Turk, Tihomir Dominić i Nenad Risek.
Članovi Nadzornog odbora: pred. Zlatko Baranašić, članovi Danijel Laptoš i Jožef Pfeifer.
Članovi Suda časti: pred. Dragan Stojić, članovi Josip Ljubić i Ljubomir Bistrović
Likvidatorica je ostala ista, Danijela Dragičević.  
Nakon službenog dijela u 20,00 sati, u istom hotelu uslijedio je svečani dio, večera s članovima kluba i njihovim pratnjama te gostima koji su pristigli iz slovenskih IPA klubova, IPA Štajerska i  IPA Pomurje, mađarskog kluba IPA Szombathely i hrvatskih klubova IPA Varaždin, IPA Hrvatsko zagorje te IPA Primorsko-goranske. Na večeri se pridružio uz glavnu tajnicu Vesnu i predsjednik IPA Hrvatske Sekcije, Miljenko Vidak, koji se uz predsjednika kluba, obratio okupljenima u uvodnom dijelu te naglasio da je IPA Međimurje najstariji klub u RH i jedan od najaktivnijih, s značajnim brojem sportskim, zabavnim, rekreativnim i stručnim manifestacijama kao i izletima diljem Hrvatske i Europe! U drugom dijelu protokola obratili su se i predsjednik mađarskog kluba IPA Szombathely, Atila Ribes i pred. IPA Hrv.zagorje, Stjepan Šalamon. Povodom 25. godišnjice osnivanja kluba, dodijeljena su priznanja, odličja i plakete, zaslužnim članovima i institucijama, koji još do sada nisu primili takva priznanja. Laureati su:
Zlatna plaketaAlojzije Šestan, Dario Bihar, Policijska uprava međimurska i Općina Nedelišće
Zlatna odličja: Streljača ekipa - Marija Horvat, Marija Bujanić, Gordana Štefinec (zlatne na 2. IPA svj. igrama u Crnoj Gori), Marijan Janušić, Alojz Tomšić
Srebrna odličja: Vjeran Horvat, Sanja Pfeifer, Tihomir Dominić, Siniša Novak, Tanja Martinić, Nenad Risek, Danijela Turk, Nikola Novinšćak
Brončana odličja: Zoran Horvat, Mirko Košir, Lucijano Bedić, Josip Ljubić, Juraj Hergotić i Marinko Šergić 
Priznanje Sekcije: Mladen Kelnerić, Borisu Perovskom, Željku Robu, Ivici Vidoviću, Mario Fundak, Zdravko Orehovec, Damir Golubić, Dragutin Topolnjak, Danijel Laptoš, Željko Kodba, Ljubomir Bistrović i Tomica Belić.
U nastavku programa glasnu riječ imali su članovi benda Rangers bend, koji su svojom svirkom podigli atmosferu na pravu slavljeničku, kakva i priliči proslavi jubilea najstarijeg kluba. Rezanje torte od strane pred. Vidaka i pred. Dragičevića, bila je završna protokolarna točka i moglo se krenuti u cjelonoćno druženje, jer su zadnji napuštali hotel u jutarnjim satima! Iskrena hvala svim članovima koji su došli na Skupštinu i večeru, uzvanicima, prestavnicima klubova, presjedniku Vidaku i glavnoj tajnici Vesni, vrijednom osoblju i Upravi hotela Park iz Čakovca, bendu, načelniku Ivanu Sokaču, vinariji Tomšić i Novinščak, tvornici kolača "Međimurske slastice", destileriji obitelji Kelnerić i Alojzu Šestanu na vrijednom daru za klub. 

18.02.2023

Memorijalna trka Željko Murk 2023

Policijska uprava međimurska, policijska udruga IPA Međimurje, Udruga hrvatskih vojnih invalida domovinskog rata – Čakovec i Općina Nedelišće u suradnji s Atletskim klubom Nedelišće, a povodom 20. godišnjice pogibelji hrvatskog branitelja i policajca, Željka Murka, organizirali su kros utrku u Gornjem Kuršancu na obali rijeke Drave.

U subotnje jutro, 18.02.2023.g., desetak članova IPA Međimurje, okupilo se na prostoru HVIDR-e Čakovec, gdje ih je dočekao "kuće pazitelj" i član kluba, Siniša Antolašić! Doručak, osvježenje pa se krenulo na uređenje staze. Polako, trkač po trkač pristizali su iz raznih krajeva Lijepe naše, a najveća grupa iz Policijske akademije "Prvi hrvatski redarstvenik" iz Zagreba. Start je bio u 11,00 uz budno oko medija, osobito VTV-e televizije, i podršku gledatelja, od kojih možemo izdvojiti načelnika PU međimurske, Ivan Sokač i načelnika Općine Nedelišće, Nikola Novak . Članovi Gradskog društva Crvenog križa Čakovca, bili su zaduženi za zdravlje trkača. Nakon nekih 20- tak minuta i pretrčanih 5 km, na cilju se pojavio prvi trkač a potom i ostalih 84 trkača. Okrijepa uz piće i gulaš našeg IPA kuhara Josipa Ljubića! Potom proglašenje pobjednika! Prvo mjesto u muškoj konkurenciji (vojska, policija, vatrogasci) ali i apsolutni pobjednik je pripadnik Policijske akademije, Luka Vučko iz Otoka kod Vinkovaca. Drugo mjesto u rečenoj kategoriji osvojio je Saša Horvat z DVD Žiskovec ispred treće plasiranog Luke Košćaka iz JVP Varaždin! Kod kategorije muškarci - građani, redoslijed je bio, 1. Vedran Rešetar, 2. Ivica Plantak i 3. Mario Sever. U kategoriji vojska, policija, vatrogasci, za žene, prvo mjeso osvojila je članica DVD Žiškovec, Ivana Zeljko ispred Lucije Turščak iz Đakova i treće plasirane Jerice Barčot iz Korčule, obje iz Policijske akademije! U kategoriji žene - građanstvo, prvo mjesto osvojila je Iris Jambrešić, ispred sestre Anje Jambrešić i treće Tamare Tetec. Načelnik Nikola Novak, urednik Sekcije Željko Turk te pred. kluba Darko Dragičević, uručili su najboljima medalje, poklon bonove trgovine Decathlon (10, 20 i 30 eura) i poklon Sekcije Hrvatske. Nakon toga uslijedilo je druženje. Iskrena hvala svim natjecateljima na dolasku, volonterima kluba predvođeni tajnikom Dario Srnec na pruženoj pomoći, kuharu Josipu, predstavniku Atletskog kluba Nedelišće i sucu trke, Aleksandru Puklavcu, općini Nedelišće i načelniku Nikoli Novaku, PU međimurskoj Ivanu Sokaču, HVIDR-i Čakovec, Sekciji Hrvatske, trgovini Decathlon Varaždin, poduzeću Belaj reklame, vinariji Novinšćak i GDCK Čakovec. Vidimo se druge godine!


21.01.2023

IPA Vincekov pohod 2023!

Održano još jedno druženje, Vincekov pohod 2023, na kojem su se pridružili članovi IPA-e iz regionalnih klubova IPA Hrvatsko zagorje, IPA Zadarska i domaćina IPA Međimurja. Potpredsjednik Sekcije, Jure Ražov pozdravio je IPA sudionike ispred Sekcije i vrlo aktivo sudjelovao u pohodu!

Unatoč oblacima, ledenom vjetru i pokojoj pahulji snijega, mnoštvo šetača, odnosno pješaka odazvalo se pozivu „Doživite Vincekovo bez granica – brez meja!“ i hrabro krenulo na šetnju od trinaestak kilometara po štrigovskim bregima kao i po slovenskom području. Vincekov pohod započeo je kod Doma kulture i turizma u Štrigovi gdje je načelnik Općine Štrigova Stanislav Rebernik svima zaželio sretan put te se krenulo prema prvoj točki pohoda, Vinariji obitelji Novak u Banfiju. Nakon Banfija vesela i dobro raspoložena grupa pohodnika krenula je prema popularno nazvanoj „Točki prijateljstva Štrigova-Razkrižje“ u Šprincu gdje su ih dočekali članovi Razkriškog turistično narodopisnog društva na čelu s razkriškim županom Stankom Ivanušičem. Zahvaljujući nedavnom ukidanju granica između Slovenije i Hrvatske, šetači su bez problema odnosno bez ikakvog ograničenja prelazili granicu kako na slovensko područje tako i u suprotnom smjeru. Nakon Šprinca, dobroraspoloženi štovatelji sv. Vinka krenuli su prema Koprivi odnosno Vinariji Štefana Krampača. Kuhano vino, topli čaj te zalogaj s nogu okrijepio je pohodnike te se krenulo prema Mađerkinom bregu gdje ih je dočekala vinogradarska obitelj Cmrečnjak.

Iako se u međuvremenu temperatura spustila te je zbog vjetra osjećaj hladnoće bio još jači, cijelo se vrijeme čuo veseli žamor i smijeh i nikome vremenski uvjeti nisu smetali. Na svakoj je točki meštar ceremonije Josip Mikec blagoslovio trseve okićene kobasicama i suhomesnatim proizvodima te ih dobro zalio najboljim vinom i tako otvorio sezonu radova u vinogradu. Tamburaški sastav „Podrumari“ zabavljao je okupljene tamburaškim i drugim hitovima te cijelo vrijeme održavao odličnu atmosferu. Mnogi su čak i zaplesali, a većina je veselo pjevala uz Podrumare.

Nakon druženja u Domu kulture i i turizma u Štrigovi, uslijedio je IPA after party na Farmi jelena i muflona Perhoč u Jurovčaku, nedaleko Toplica Sveti Martin, koji je izvukao i zadnje atome iz vesele ekipe! Domaćini su sudionicima predstavili svoje mesne delicije od divljači te je uslijedila pjesma i možemo reći prava veselica! IPA vinar Milan Židov, predstavio je svoja vina i koju butelju dao gostima da imaju po putu, jer žedan se ne smije iz Međimurja. Lijepo druženje, veseli sudionici, atraktivan program i staza, dobra kapljica i meza! Što čovjeku traba više! Hvala IPA Sekciji Hrvatska, TZ Štrigova, obitelji Perhoč, IPA vinaru Milanu Živodu i svima koji su sudjelovali u pohodu i organizaciji!


0

03.01.2023

Podijela IPA članskih iskaznica za 2023.g.

Poštovane/i članice i članovi!
Od ponedjeljka  02.01.2023.g. započeli smo s podjelom godišnjih iskaznica i naljepnica IPA Sekcije Hrvatska za 2023.g.
Kako bi dobili priliku da ih imate u posjedu, posjetite tajnika Daria Srneca ili ga kontaktirajte putem mobilnog telefona (098516696) i uplatite 20 eura! 
Za sve koji nisu u mogućnosti doći i preuzeti iskaznicu, slobodno se jave članovima Upravnog odbora za pomoć ili mogu uplatiti članarinu na račun kluba i bit će im poslana poštom. Račun kluba: HR5323400091116019874
Servo per amikeco!

 


  1