Izborna Skupština kluba IPA Međimurje!

Regionalni klub IPA Međimurje – Čakovec, održao je izbornu Skupštinu dana 15. ožujka 2019. godine u prostorijama Policijske uprave međimurske u Čakovcu.

Nakon intoniranja državne himne i himne IPA-e, minutom šutnje članovi su se prisjetili svojih preminulih članova ali i svih policijskih službenika.

Na početku Skupštine nazočnima su se obratili načelnik PU međimurske g. Ivan Sokač i izaslanik predsjednika IPA Sekcije Hrvatske, Glavni tajnik g. Željko Turk. Obojica su istaknuli veliku ulogu IPA-e za sustav policije i pohvalili regionalni klub iz Međimurja koji je po mišljenju mnogih jedan od najuspješnijih klubova u Republici Hrvatskoj.

Uz prihvaćanje svih izvješća i pozitivnog mišljenja Nadzornog odbora, članovi su dali podršku dosadašnjem rukovodstvu da u gotovo istom sastavu obnašaju funkcije u novom četverogodišnjem mandatu.  Zaključeno je da su rezultati pohvalni i da se nastavi tom dinamikom. Glavni cilj je uređenje IPA Centra u Gornjem Kuršancu. Tako su članovi jednoglasno izabrali dosadašnjeg predsjednika Darka Dragičevića da nastavi voditi klub te je isti predložio članove Upravnog odbora, Nadzornog odbora i Suda časti. Lista je jednoglasno prihvaćena.

Članovi Upravnog odbora: pred. Darko Dragičević, zamjenik Željko Turk, tajnik Dario Srnec, blagajnica Sanja Pfeifer, članovi Ivana Stanko, Danijela Turk, Tihomir Dominić i Nenad Risek.

Članovi Nadzornog odbora: pred. Zlatko Baranašić, članovi Kristijana Murk i Jožef Pfeifer.

Članovi Suda časti: pred. Dragan Stojić, članovi Josip Ljubić i Lucijano Bedić

Na uzoritom radu novo/stari predsjednik Darko Dragičević, zahvalio se članicama UO, Mariji Horvat i Željki Horvat te pred. Suda časti, Damiru Novaku.

Plan aktivnosti za 2019. godinu uključuje značajan broj aktivnosti, pa se tako mogu istaknuti tradicionalno okupljanje IPA članova i prijatelja “Vincekov pohod 2019”,obilježavanje pogibelji policijskog službenika Željka Murka organizacijom memorijalne trke od objekta UHVIDR-e do IPA Centra i natrag u Gornjem Kuršancu, izlet u Rumunjsku, sudjelovanje u 330. zavjetnom hodočašću Varaždinske biskupije, ribolovni turnir „Međimurje open 2019“,obilježavanje Dana policije te sudjelovanje na sportskim natjecanjima u Republici Hrvatskoj, Republici Sloveniji i Republici Mađarskoj. Poseban zadatak je dovršenje uređenja prostora u IPA Centru, izgradnja pješačkog mosta i sportskih sadržaja, u suradnji s Ministarstvom branitelja, Međimurskom županijom i općinom Nedelišće.

Na Skupštini je doneseno više odluka vezanih na rad kluba, a posebno je zanimljiva odluka da se uvede bodovanje za članove kluba i to na način da se počevši od početka 2019. godine boduje sudjelovanje na natjecanjima i događajima s 10 bodova, dok bi se sudjelovanje u organizaciji bodovalo s 20 bodova.

Za skupljenih 100 bodova na razini kalendarske godine, član bi bio oslobođen plaćanja članarine za slijedeću godinu, dok bi za 60 bodova bio plaćao 50,00 kuna članarine a za 40 bodova plaćao bi 100,00 kuna članarine za slijedeću godinu.

Ujedno je donesena odluka o imenovanu člana UO, Nenada Riseka za službenika za zaštitu osobnih podataka sukladno Uredbi o zaštiti podataka.

Servo per amikeco!