14.12.2019

Posjet klubu IPA Celje - Advent u Savinjskoj!

Poštovani!

Regionalni klub IPA Međimurje za Advent organizira posjet članova kluba,  prijateljskom klubu IPA Celje, 14. prosinca 2019. godine!

Program: 

14.12.2019. godine

- polazak u 06,00 sati ispred zgrade PU međimurske u Čakovcu, J.Gotovca 7. i u 06,30 ispred zgrade PP Varaždin u Varaždinu.

- oko 09,00 sati posjet Pivovarni Laško – upoznavanje s proizvodnjom IPA piva

- 12,00 sati posjet Muzeja rudarstva u Velenju ( uključuje spuštanje u rudarsko okno na dubinu od 180 metara)

- ručak u OPG Lamperček u blizini Vinske Gore, nedaleko Velenja s članovima IPA Celje

- posjet Božićnoj bajki Slovenije u botaničkom vrtu Mozirski gaj.

- odlazak do Celja na susret s predstavnicima IPA Celje

- povratak u kasnim satima  

Cijena aranžmana iznosi 330 kn po osobi (odmah plaćanje kod prijave ili do 11.12.2019.g.), i uključuje ulaznice u muzej i Mozirski gaj te ručak u OPG Lamperček (divljač). Posjet IPA pivovari organizira domaćin klub IPA Celje!

Rok za prijave je do popunjenosti busa od 48 mjesta ili najkasnije 11.12.2019. godine. Organizator zadržava pravo da u slučaju slabog odaziva može otkazati putovanje.

Za putovanje je potrebna osobna iskaznica (VAŽEĆA)!

Prijave se primaju kod tajnika Daria Srneca ili blagajnice Sanje Pfeifer.

03.10.2019

Tradicionalni susret prijateljskih IPA klubova iz Slovenije, Hrvatske i Austrije

Prijateljski klubovi, IPA Međimurje, IPA Varaždin, IPA Leibnitz Radkersburg - Steirmark, Austrija te IPA Štajerska, održali su tradicionalni godišnji susret u slovenskom gradu Ormožu, dana 3. listopada 2019. godine. Domaćin je bio klub IPA Štajerska dok je tema stručnog dijela susreta bila zaštita državne granice i izazovi obavljanja policijskog posla u kontekstu sve većeg migracijskog pritiska. Kako je grad Ormož na samoj schengenskoj granici, organizirano je razgledavanje Policijske postaje Ormož i predstavljena tehnike i oprema koju koriste policijski službenici u svakodnevnom radu na zaštiti granice.

Drugi dio susreta, onaj opušteniji, uključivao je posjet Pokrajinskog muzeja Ptuj-Ormož, Vatrogasnog muzeja u Miklavžu pri Ormožu, Puklavec family wines podrumu te finalno druženje u vinskoj kući Hlebec Milana u Kogu.

Jedna lijepa tradicija okupljanja IPA prijatelja iz susjednih klubova nastavit će se slijedeće godine u organizaciji kluba IPA Varaždin.  


22.09.2019

Motoristi iz kluba IPA Međimurje na IPA motorijadi u Crnoj Gori!

U vremenu od 18. do 22. rujna 2019. godine u Crnoj Gori održan je četvrti IPA Moto susret u organizaciji Moto Klub Bezbjednost iz Herceg-Novog i IPA  Sekcijom Crna Gora. Klub IPA Međimurje predstavljalo je 15 članova i prijatelja s 11 motocikala, predvođeni počasnim članovima Zvonimirom Strahijom i Antunom Hamerom. Međimurskim motoristima pridružili su se prijatelji IPA-e iz Varaždina predvođeni Darkom Mehunom.
Učesnici moto susreta bili su članovi IPA moto klubova iz Srbije, Slovenije, Makedonije, BiH, Hrvatske, Slovačke i Crne Gore koji su imali priliku upoznati se sa znamenitostima, tradicijom i ljepotama Crne Gore. Karavana od 120 motorista tijekom 4 dana prošla je kroz Budvu, Kotor, Tivat, Herceg-Novi, Cetinje, Lovćen, Njeguše i Žabljak. S izletničkim brodom “Marija D”, obišli su peraška otočja, vozili čuveni “Prsten Durmitora” te uživali u čarima Crnog jezera.
Domaćini su organizirali raznovrstan program u kojem nije nedostajalo druženja, sportskog natjecanja, pjesme i veselja te im se mora odati priznanje na iznimnoj organizaciji moto susreta, koju će biti teško nadmašiti slijedeće godine.
Na završnoj večeri jednoglasno je donesena odluka da je slijedeće godine domaćin Hrvatska, odnosno klub IPA Međimurje, jer je međimurski klub bio sudionik svih susreta koji su do sada održani i sudjeluje s najvećim brojem motorista iz Hrvatske.
Velika misija je pred klubom IPA Međimurje i pripreme su već krenule a motoristi pripremajte svoje motore!
21.09.2019

Međimurje open 2019

Na ribnjaku „ŠRC ZALEŠĆE“ ribolovnog društva Mura, u Murskom Središću, održano je IPA ribolovno natjecanje "Međimurje open 2019", u organizaciji kluba IPA Međimurje. Nastupilo je 17 ekipa iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske, od kojih su se slovenske ekipe pokazale kao najbolji poznavatelji pecanja na njima susjednom terenu.

Po prekrasnom vremenu u zelenoj oazi ribnjaka, pobjedu je odnijela ekipa IPA Središče na Dravi 2 (Jože Zemljič i Vlado Rozman), dok je ekipa IPA PŠD Račka 2 (D.Semekovič i M.Korenčič) osvojila drugo mjesto ispred treće plasirane ekipe IPA Štajerske 2 (M.Brumenc i D.Turk). Najveću ribu upecao je kolega Drago Semekovič (šaran 3 kg) iz mariborskog kluba IPA PŠD Račka.

Na proglašenju rezultata uručena je slika gradonačelniku Grada Mursko Središće, Draženu Srpaku, u znak zahvale na pruženoj podršci u radu kluba IPA Međimurje i rečenom natjecanju. Isti je pozdravio natjecatelje i uručio odličja.

Kao i uvjek druženje je bilo na prvom mjestu okupljanja IPA prijatelja, pa se tako nastavilo i poslije natjecanja uz nezaobilazne delicije kuhara Josipa Ljubića. Hvala svim sudionicima, organizacijskom odboru, gradu Murskom Središću i gradonačelniku Srpaku, poduzeću "Inter Land" d.o.o. iz Varaždina, vinariji Novinščak te IPA Sekciji Hrvatskoj!  1