Izlet u Rumunjsku - dvorci Transilvanije!

Policijska udruga IPA Međimurje nastavlja višegodišnju tradiciju organizacije stručnog putovanja, pa je tako na red ove godine došla Rumunjska! U vremenu od 19. - 23.06.2019. godine organizira se putovanje u prekrasnu Transilvaniju u Rumunjsku gdje se nalaze nadaleko poznati dvorci, a od kojih se neki vezuju uz grofa Drakulu. Izlet se organizira u suradnji s turističkom agencijom Sun travel i Rudi travel, iz Čakovca! U nastavku se nalazi program i uvjeti putovanja te pozivam članove i prijatelje IPA-e da nam se pridruže na putovanju!

19.06. 2019. godine u 22,00 sati polazak ispred zgrade PU međimurske. Vožnja kroz Mađarsku tijekom noći prema Rumunjskoj!

1. dan – 20.06. /SIBIU - BRASOV

Dolazak u  Sibiu. Slobodno za obilazak europske prijestolnice kulture za 2007. godinu,: Piata Mare, Piata Mica – kompleks očuvanih srednjovjekovnih trgova sa gradskom vijećnicom, srednjovjekovne gradske zidine sa obrambenim tornjevima, Biserica Evangelica - protestantska katedrala s najvećim orguljama u Rumunjskoj, čuveni Podul Mincinosilor – most laži. Legenda kaže da će svaki lažljivac koji se usudi zakoračiti na most na licu mjesta umrijeti. Nastavak do Brasova. Smještaj u hotel. Noćenje.

 2. dan: 21.06./BRASOV – BRAN - SINAIA

Nakon doručka, obilazak grada u pratnji lokalnog vodiča; Biserica Neagra, takozvana “Crna crkva”, najveća gotička crkva između Beča i Istanbula, ulica Sforii – najuža ulica u gradu, Casa Sfatului – gradska vijećnica nekadašnjeg Kronstadta. Staro ime za Brasov = Kronstadt. Grad je bio naseljen većinom Nijemcima, vrsnim saskim rudarima koji su vadili zlato iz transilvanijskih rudnika. Nastavljamo kroz dramatične Karpatske predjele, do sela Bran u kojemu se nalazi legendarni dvorac grofa Drakule. Slijedi razgled  dvorca (ulaznica uz doplatu). Dvorac je sagrađen u 13. stoljeću. Nalazi se na impozantnoj 60 metara visokoj zaravni okruženoj šumom te je služio u obrani stanovništva od upada barbara. Nastavak vožnje do mjesta Sinaia. Posjet manastiru Sinaia ( ulaznica uz doplatu ) ) iz 17. stoljeća te odlazak do bajkovitog dvorca Peleš – rezidencije rumunjskih kraljeva( ulaznica uz doplatu ). Povratak u hotel, noćenje.

3. dan – 22.06. SIGHISOARA – DEVA  - HUNEDOARA - TEMISVAR

Nakon doručka, odjava iz hotela te polazak za Sighisoaru, po mnogima najljepši grad u Transilvaniji u samom srcu pokrajine na vrhu brežuljka u dolini rijeke Târnava Mare, (Velika Trnava). Po dolasku, razgled grada pod zaštitom UNESCO-a, razgled grada u kojem je rođen Vlad Tepes – Drakula: Kula sa satom ,Drakulina rodna kuća, Jelenova kuća, (renesansne palače tvrđave iz 15. Stoljeća). Tu su još i kule srednjovjekovnih zidina, nekadašnja sjedišta gradskih cehova: Kula kovača, Kula čizmara, Kula krojača, Biserica din Deal – tipičan primjer utvrđenih crkvi specifičnih za Transilvaniju. Puni dojmova krećemo prema  Temišvaru, kroz mjesto Deva i Hunedoara, gdje ćemo se  zadržati u obilasku dvorca Janka Sibinjanina. Smještaj, noćenje.

4. dan – 23.06. TEMISVAR

Nakon doručka, odjava iz hotela te obilazak Temišvara u pratnji lokalnog vodiča. U ovome gradu počeo je ustanak protiv diktatorskog režima Nicolae Ceaușescu, grad je bio i među prvima na svijetu gdje je uveden tramvaj na konjsku vuču, grad je imao i prvi vodovod u Rumunjskoj te prvu javnu rasvjetu u kontinentalnoj Europi. Slijedi razgled povijesne jezgre: Piaţa Unirii – trg ujedinjenja, koji je centar starog grada. Na njemu se nalazi poznati muzej revolucije, Palatul vechii prefecturi nekadašnja guvernerova palača, pravoslavna i katolička katedrala, Piaţa Victoriei – trg pobjede, Piaţa Libertăţii – trg slobode, kompleks baroknih trgova po kojima Temišvar još nazivaju mali Beč. Slobodno vrijeme do polaska kući.

Dolazak kući u kasnim noćnim satima.

Ukupna cijena putovanja je 1.400 kuna. (prva uplata 500 (ili 900) kod prijave, druga do kraja 5. mjeseca (400 kn) i treća do 10.07. (500 kn) odnosno može se sve uplatiti odjednom kod prijave!

PRIJAVE SE PRIMAJU DO POPUNE 46 MJESTA U AUTOBUSU, A NAJKASNIJE DO 14.06.2019.g.

POTREBNA OSOBNA ISKAZNICA ILI PUTOVNICA (VAŽEĆE)

Cijena uključuje:

 • 2 noćenja s doručkom u hotelu 3*  u BRASOVU
 • 1 noćenje s doručkom u hotelu 3* u TEMIŠVARU
 • Smještaj u dvokrevetnim sobama
 • Razglede prema programu
 • Lokalne turističke vodiče   - na  e n g l e s k o m  jeziku:
  • 3 sata u SIBIU
  • 3 sata u SIGISHOARA
  • Cjelodnevni u BRASOVU, BRANU, SINAIA
  • 3 sata u TEMISVARU
 • Jamčevno osiguranje, troškove organizacije i realizaciju putovanja

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE:

 • Ulaznice za pojedine objekte
 • Vlastite troškove
 • Nadoplatu za jednokrevetnu sobu 500 kn (plaćanje isključivo u agenciji Sun travel u Čakovcu)
 • Dodatno zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja