28.04.2024

Planinarenje na Veliku planinu u Sloveniji!

Poštovani!
Policijska udruga IPA Međimurje - Čakovec, organizira izlet na Veliku planinu, u Sloveniji, dana 28.04.2024.g.! Polazak autobusa će biti u 06:30 sati ispred PU međimurske u Čakovcu, i u 7:00 sati ispred zgrade PP Varaždin u Varaždinu. Po dolasku u podnožje Velike planine slijedi iskrcaj izletnika koji će ići pješice (laganim hodom, na srednje zahtjevnoj stazi oko 3 sata) i vožnja do gondole za one koji će ići istom, i kupiti si kartu. Uživanje u prekrasnom panoramskom pogledu na Kamnik, Domžale, Ljubljanu i Krvavec. Šetnja među autohtonim planinarskim kolibama, slobodno vrijeme za fotografiranje i kušanje specijaliteta kao što su skutni štrukli i žganci s kiselim mlijekom. Posjet kapelici Majke Božje Sniježne, Preskarjevog muzeja (individualna doplata od 3 EUR po želji na licu mjesta) i špilje Vetrnice. Povratak u dolinu u poslijepodnevnim satima. Odlazak autobusom do izvora rijeke Kamniške Bistrice. Šetnja prekrasnim zelenim prirodnim okruženjem do izvora rijeke. Dolazak u Varaždin/Čakovec u večernjim satima.
Cijena je 25 eura po izletniku. Prijave se primaju kod blagajnice Sanje Pfeifer, tajnika Daria Srneca i pred. Darka Dragičevića do 24.04.2024.g. do 15,00 sati. U slučaju najave lošeg vremena, u četvrtak 25.04.2024.g. organizator će objaviti odgodu izleta za mjesec svibanj. Servo per amikeco!
Cijene žičare pogledajte ovdje http://www.velikaplanina.si/cenik/
01.03.2024

Godišnja Skupština kluba!

Regionalni klub IPA Međimurje - Čakovec, održao je dana 01.03.2024.g. godišnju Skupštinu kluba, u restoranu PU međimurske. Nakon minute šutnje za sve poginule i nestale članove i policajce te uvodnih riječi pred. Dragičevića, prisutne je ispred PU međimurske pozdravio v.d. načelnik Danijel Mikulić. Kroz točke dnevnog reda, prezentirano je financijsko izvješće i izvješće NO, provedene i planirane aktivnosti te plan prihoda i rashoda za 2024.g. Zaključeno je da se uspješno poslovalo i da se tako nastavi. Poslije sjednice i okrijepe, uslijedio je turnir u belotu! Nakon višesatnih odmjeravanja kartaških vještina, dobiven je najuspješniji par! Članovi Željko Kodba i Tihomir Dominić pobijedili su u finalu par Dario Srnec i Darko Dragičević! Pobjednicima su uručene nagrade i polako se završilo jedno lijepo druženje! Čestitke pobjednicima i zahvala svima koji su pomogli u organizaciji, osobito kuharu Josipu Ljubiću!
17.02.2024

Memorijalna trka Željko Murk 2024

U subotu 17.02.2024.g. Policijska uprava međimurska, policijska udruga IPA Međimurje - Čakovec, UHVIDR-a Čakovec, općina Nedelišće i Atletski klub Nedelišće, povodom 21. godišnjice pogibelji hrvatskog branitelja i policajca, Željka Murka, organizirali su kros utrku u Gornjem Kuršancu na obali rijeke Drave. Sunčano i toplo zimsko jutro, okupljanje članova kluba koji su došli pomoći u organizaciji trke kod objekta UHVIDR-e, na obali jezera na rijeci Dravi u Gornjem Kuršancu te doručak prije postavljanja staze! Uskoro su stigli prvi trkači i ubrzo je došlo 10,00 sati i sve je bilo spremno za start utrke. Konačna brojka bila je 87 natjecatelja, a najviše ih je bilo iz Policijske akademije i Hrvatske vojske iz cijele Lijepe naše. Kratki pozdravni govor pred. Darka Dragičevića i sudac Aleksandar Puklavec iz AK Nedelišće, pucnjom je označio start trke! Šljunčanim putem pa kroz trim stazu IPA Centra i natrag do cilja! Sve pod budnim okom članova udruge koji su bili raspoređeni po stazi i članova Gradsko druptva Crvenog križa grada Čakovca. Nakon 18,57 minuta u cilj je utrčao apsolutni pobjednik, Vedran Rešetar! Trkač za trkačem i bližio se kraj trke koju je zaključila Josipa Zavalić iz Policijske akademije koju su dopratili članovi kluba, Janušić i Kodba, i predano obavili svoju zadaću da se pobrinu za svakog trakača da sigurno prođe stazu. Za okrijepu su domaćini osigurali topli grah našeg IPA mastef chefa, Josipa Ljubića! Supruga pokojnog Željka, Kristijana Murk uz tajnika Daria Srneca i predsjednika Darka Dragičevića, sudjelovala je u dodijeli odličja i poklona sponzora, Decathlon trgovine te preventivnih materijala PU međimurske. Ispred Sekcije Hrvatske nazočio je potpredsjednik dr.sc. Damir Maksimović, koji se ujedno natjecao i hvala mu na dolasku. Od strane sudionika donirano je 275 eura i cijeli iznos bit će uplaćen u Zakladu policijske solidarnosti. Uslijedilo je druženje prije povratka svojim kućama. Hvala svima koju su se natjecali, hvala organizatorima. ali i članovima kluba i djelatnicima PU međimurske koji su pomogli u organizaciji, osobita zahvala članovima Siniši Antolašiću (domar u objektu UHVIDR-e), kuharu Josipu Ljubiću i sucu Aleksandru Puklavcu. Organizaciju su se uključili i poduzeća Belaj reklame iz Varaždina i Štefulj MS iz Pušćina, i hvala im! Na kraju ćemo navesti rezultate po kategorijama:
Policija, vojska, vatrogasci žene - 1. Valentina Županić 2. Antonia Samardžić 3. Ana Goričanec.
Policija, vojska, vatrogasci muški - 1. Ivan Marinović, 2. Damir Sučić. 3. David Vidović
Građanstvo žene - 1. Radmila Maksimović, 2. Vedrana Babić, 3. Maja Špoljarić
Građanstvo muški - 1. Vedran Rešetar. 2. Siniša Škvorc. 3. Patrick Gradiščaj
Servo per amikeco!
02.02.2024

Posjet IPA Zadar

U vremenu od 02. - 04. veljače 2024.g. održan je susret predstavnika klubova IPA Međimurje (pred. Darko Dragičević i član UO Nenad Risek) i predsjednika IPA Zadar, Jure Ražov . Povod je bilo održavanje Adriatic Gastro Showa u Sportskom centru Višnjik u Zadru, na kojem su izlagali IPA prijatelji, "Lucija" d.o.o. i predstavljena su vina iz vinarije Tomšić, počasnog člana Alojza Tomšića. Prilikom dvodnevnog druženja razmijenjena su iskustva i dogovarana daljnja suradnja. Jedna od ideja je da se u rujnu održi biciklistička vožnja članova od Čakovca do Škabrnje. Tijekom bogatog programa, posebno je bio veseo susret s bivšim predsjednikom zadarskog kluba, Antuna Novoselovića u Gornjim Raštanima, gdje je isti predsjednik nogometnog kluba. Hvala domaćinima i svim divnim ljudima koji su bili uključeni u ovom lijepom susretu.

  1