Posjet klubu IPA Celje - Advent u Savinjskoj!

Regionalni klub IPA Međimurje povodom Adventa, organizirao je posjet članova kluba, slovenskom prijateljskom klubu IPA Celje, 14. prosinca 2019. godine!
U ranim jutarnjim satima iz Čakovca i Varaždina, autobusom partnerske agencije "Rudi travel", krenulo se prema mjestu Laško, s ciljem da se u pivovarni Laško članovi upoznaju s proizvodnjom IPA piva. Na ulazu je izletnike dočekao tajnik kluba Robert Koprivnik sa suprugom. Razgled pivovare i degustacija proizvoda, bili su više negoli izvrsni te su se domaćini pobrinuli da svaki gost dobije poklone. Uslijedila je vožnja do grada Velenja gdje je bio organizirani posjet muzeju u rudniku ugljena, što je uključivalo oblačenje u prigodnu rudarsku odjeću, dobivanje užine, spuštanje u okno na dubinu od 170 metara i kroz impresivni postav u hodnicima ugljenokopa, upoznavanje s teškim životom rudara. Na izlasku iz muzeja izletnicima se pridružio načelnik općine Vinska gora, Jože Ograjenšek te ih je poveo kroz Velenje i upoznao s pričam o tom kraju. Kako je u Velenju jedan od popularnih sportova, skijaški skokovi, obiđene su skakaonice. Potom je put odveo veseli autobus do
OPG Lamperček u blizini Vinske Gore, gdje se uz Jožu pridružio i tajnik Robert Koprivnik sa suprugom i ispred kluba počastio izletnike finom kapljicom. Vlasnik OPG-a Tomaž Drev proveo je goste po imanju i pokazao svoj veliki broj jelenskih grla te predstavio svoju ponudu kroz serviranje izvrsnog ručka. Odmoreni i siti, izletnici su dalje krenuli do Mozirskog gaja gdje se održavao Božićna bajka, lampicama ukrašen botanički vrt. Šetnja kroz park u večernjim satima, bila je posebni doživljaj. U nastavku programa uslijedila je vožnja do Policijske uprave Celje, gdje je u njenim prostorijama upriličen prijem gostiju iz Hrvatske. Potpredsjednik Boštjan Žaberl, blagajnik Alojz Hrnčič te delegati kluba Tatjana Valant i Ačko Sašo priredili su domjenak koji je sve iznenadio. Kratki pozdravni govori potpredsjednika Žaberla i predsjednika Dragičevića, razmjena poklona te druženje! Prekrasno! Na kraju je glavna koordinatorica izleta, Tatjana Valant sa svojim suprugom odvela izletnike na večernju šetnju gradom Celje u kojem se održavao Adventski sajam. Ukrašene ulice, miris kuhanog vina i cimet, koncert na otvorenome, vesela atmosfera na ulicama, bili su samo šlag na tortu prekrasnog posjeta prijateljima iz kluba IPA Celje! Iskrena hvala svima koji su doprinijeli da izlet bude zanimljiv i bogat programom, a posebna zahvala  Tatjani Valant i tajniku kluba Robertu Koprivnik.